Konsulenter  

En hyrde passer sine fåreflokke på en fjern eng, da en helt ny Jeep Cherokee kommer farende ud af en støvsky imod ham. Chaufføren, en ung mand i Prada-jakkesæt, Guccisko, Ray Ban solbriller og Dolce & Gabbana slips læner sig ud af vinduet og spørger hyrden:

"Hvis jeg kan fortælle dig nøjagtig, hvor mange får du har, vil du så give mig ét?"

Hyrden ser på yuppien og svarer roligt: "Værsgo"

Yuppien parkerer bilen, tager sin notebookcomputer frem, forbinder den med en mobiltelefon, surfer til en NASA-side på Internettet, hvor han kalder et GPS-satellitnavigationssystem, skanner området, åbner en database og omkring 60 Excel spreadsheets med en kompleks formular.

Til sidst printer han en flere sider lang rapport ud på sin hightech miniatureprinter, vender sig mod hyrden og siger: "Du har nøjagtigt 1586 får her".

Hyrden siger: " Dette er korrekt. Du kan tage et af fårene"

Han ser den unge mand foretage sit valg som han bylter sammen i sin bil. Så siger hyrden: "Hvis jeg kan fortælle dig nøjagtigt hvad din business er, vil du så give mig mit får tilbage?"

"OK. hvorfor ikke" svarer den unge mand

"Du er managementkonsulent"

"Det er korrekt, hvordan kunne du gætte det ?"

"Det var nu nemt nok; du kommer her selv om ingen har bedt dig om at komme. Du ønsker, at jeg skal betale for svaret på et spørgsmål, jeg allerede kendte. Og du ved ingenting om min branche for du har lige taget min hund"