Åben kode .NET  

Open Source, Shared Source, Free Source, XXX Source - kært barn har mange navne, og det har de mange former for offentlig kode altså også.

Denne side giver et overblik over de forskellige implementationer med offentlig kildekode af .NET teknologierne, der er på vej eller allerede findes.

Det kan mildest talt være lidt af en jungle at finde rundt i mellem alle de mange forskellige open source licenser, der findes. Open Source Initiative (OSI) har en udmærket liste over nogle af de mest almindelige open source licenser. At siden har overskriften "The Approved Licenses" skal nok tages med et gran salt, da der som sagt findes et utal af forskellige licenser herunder også variationer af de listede. Man bør under alle omstændigheder læse det konkrete stykke softwares licens meget omhyggeligt inden, man tager det i anvendelse. Det gælder især eftersom, det ikke er alle licenserne, der er lige anvendelige i en kommerciel sammenhæng.


Rotor er kodenavnet for hvad der officielt hedder "Shared Source CLI" og er Microsofts implementation af CLI og C# med tilhørende tilgængelig kildekode til dels Windows XP dels til FreeBSD. Rotor er endvidere implementeret på Linux af tredjepart. Læs mere om Rotor i vores artikel Microsoft Shared Source CLI Implementation alias Rotor.Mono projektet er en open source implementation af .NET frameworket. Læs meget mere i vores artikel Mono projektet.DotGNU Project er et paraplyproject bestående af en række open source projekter der alle har .NET frameworket som omdrejningspunkt. Langt den vigtigste del er DotGNU Portable.NET, der på samme måde som Mono er en open source implementation af .NET CLI (Common Language Infrastructure) samt C#.


SharpDevelop er et open source udviklingsmiljø til henholdsvis C# og VB.NET. Det udvikles og er tilgængeligt under GPL open-source licens.


NUnit er et testværktøj til unit-tests (kan bruges til klasse, modul og integrationstest). Læs mere om NUnit i vores artikel om NUnit.