.Henrik


7. mar 2004 09:30

I forbindelse med Captators udvikling af et større system bestående af dels en web-portal dels et par tilhørende Windows-applikationer har vores softwareudviklere utålmodigt rykket mig for en beslutning om, hvilken grid vi skal benytte os af i projektet. Den med Visual Studio .NET følgende DataGrid anser vi for at være en halvdårlig demokontrol, så den er forlængst blevet sorteret fra.

Jeg har nu langt om længe truffet beslutning om, at den grid, vi benytter os af (ihvertfald indtil videre), er FlexGrid fra ComponentOne. Jeg har tidligere (tilbage i COM verdenen) haft særdeles gode erfaringer med FlexGrid, og jeg håber nu inderligt, at disse erfaringer viser sig også, at kunne overføres på deres .NET version.
Det er et væsentligt grundlag for beslutningen, at FlexGrid fungerer ganske glimrende i unbound mode. Vi arbejder faktisk ikke ret meget med databinding i den kode, vi typisk laver, da vi godt kan lide at have fuldstændig styr på implementationen af den ønskede funktionalitet.

Hvis jeg skal være helt ærlig var det nu heller ikke en helt uvæsentlig grund til mit valg, at FlexGrid har en ret billig licensmodel: Den er nemlig gratis!

Hvordan får man så fat i denne gratis version af FlexGrid?

  • Gå til http://msdn.microsoft.com/vbasic/vbrkit/default.aspx
  • Vælg "Download: Download the free Visual Basic .NET Resource Kit."
  • Bestil en licens nøgle ved at vælge:
    License key: If you already have the Visual Basic .NET Resource Kit CD, sign up to receive your ComponentOne Studio Enterprise license key e-mail: Outside the United States
  • Pak Visual Basic .NET Resource Kit'et ud og installer det.
  • Kør punktet "Visual Basic .NET Resource Kit" | "Visual Basic .NET Resource Kit" i start menuen.
  • Vælg Enter.
  • Installer ComponentOne Studio Enterprise (i ikon-menuen øverst).
  • Inde i Visual Studio tilføjes C1FlexGrid til toolboxen ved f.eks. at højreklikke i toolboxen og efterfølgende vælge Add/Remove Items.

Så burde FlexGrid være klar til brug... god fornøjelse...!

En sidste advarsel: Jeg (og andre) har haft særdeles dårlige erfaringer med andre af ComponentOnes kontroller. Så træf beslutning om brug af den enkelte kontrol baseret på nøje overvejelser, afprøvninger - samt naturligvis en grundig gennemlæsning af den tilhørende licens.Abonnér på mit RSS feed.   Læs også de øvrige indlæg i denne Blog.