.Henrik


2. aug 2004 12:48

Jeg får regelmæssigt spørgsmål om Microsoft næsten sagnomspundne ”Project Green” (Microsofts nye .NET baserede økonomisystem), men desværre har det ind i mellem været ret sparsommeligt med konkrete informationer. Men jeg har nu nogle få konkrete informationer, som jeg kan videregive.

Efter at ObjectSpaces led en forholdsvis stille død, har Microsoft defineret et fælles Object Persistance API (kunne efter Microsofts beskrivelser passende betegnes som et sammenskudsgilde ;^ ) baseret på bl.a. ObjectSpaces og WinFS. Dette data access API vil komme i det som Microsoft betegner som ”Longhorn timeframe” – det vil sige cirka samtidigt med Longhorn (næste version af Micrsofts Windows system), men det vil også understøtte Windows 2003 og Yukon (eller Microsoft SQL Server 2005 om man vil). MBF (Microsoft Business Framework), som baserer sig på det nye data acess API, har den samme tidshorisont og vil komme som en del af VS.Next.Next (den version af Visual Studio der kommer sammen med Longhorn, og som går under det lidt mere officielle kodenavn Orcas). Project Green (som baserer sig på MBF) vil formentlig dukke op 6-12 måneder efter Longhorn.

Det er intentionelt, at jeg ikke kalder APIet et database API, men i stedet et data access API. APIet understøtter via en provider model ganske vist Yukon, men er ikke rettet specielt mod database tilgang, idet også det kommende WinFS kan benyttes som datalager.

Disse oplysninger (specielt tidsangivelserne) skal nok nok tages med et sædvanligt gran salt – det er stadig ret tidligt i udviklingsforløbet, og mange ting kan stadig nå at ændre sig markant, inden vi ser de færdige produkter.Abonnér på mit RSS feed.   Læs også de øvrige indlæg i denne Blog.