.Henrik


31. maj 2007 20:31

Microsoft Surface

Med den pressedækning der har været deraf, kan der næppe være mange, der stadig er uvidende om, at Microsoft har lavet et kaffebord.

"Og hvad så?" tænker man måske - Apple har jo lavet et rack. Så at IT-firmaer laver møbler er vel ikke så vildt.

Næh, men det der gør dette kaffebord til noget særligt er, at det kører en specialiseret version af Windows Vista, har en skærm, fem kameraer, 10/100Mbit Ethernet, 802.11 b/g wireless, Bluetooth 2.0 og en brugergrænseflade lavet med Windows Presentation Foundation (WPF). Well - egentlig så er det i sig selv vel egentlig heller ikke noget særligt. Med undtagelse af de fem kameraer er det jo ikke voldsomt forskelligt fra det setup jeg har, når jeg sidder med min bærbare inde i stuen. Næh, det der virkelig adskiller dette sofabord fra størstedelen af de sædvanlige kakkelbelagte halvfjerser klenodier, er dets funktionalitet og den interaktivitet, det muliggør.

Som trofaste læsere af min blog (hej mor) måske vil erindre var jeg sidste år behørigt imponeret over interaktiviteten i Multi-Touch Interaction Experiments, og Microsoft Surface er i og for sig en fætter hertil - men en fætter der kører på steroider - eller eftersom der er tale om et kaffebord måske snarere på koffein. I modsætning til nogle af de andre lignende produkter/teknologier jeg har set omtaler og demoer af, synes jeg virkelig, at det er lykkedes Microsoft at skabe en brugergrænseflade, der på overbevisende måde demonstrerer nogle attraktive brugsscenarier: Kaffebordet er ikke længere noget, der er placeret i et legetøjslaboratorium - det er på vej ind i stuen.

Nedenfor følger et par links til nogle små film man kan kigge på - de er helt sikkert tiden værd.

First Look: Microsoft Surfacing Computing (virkelig god, 18 minutter lang gennemgang af mulighederne - viser nogle helt vildt cool applikationer).

Microsoft Surface: Behind-the-Scenes First Look (ok, 4 minutters lang video - for de lidt utålmodige).

Microsoft Surface (Microsofts eget website - videoerne er dog for salgsagtige til min smag).

Kaffebordet skulle så småt komme i handelen hen imod slutningen af året - så nu har jeg da ihvertfald fundet på det første julegaveønske.Abonnér på mit RSS feed.   Læs også de øvrige indlæg i denne Blog.