.Henrik


24. okt 2003 23:18

På "Mød Microsoft" den 20. oktober i Århus og den 21. oktober i København holdt jeg et indlæg om "exception håndtering". Interesserede kan downloade min præsentation fra artiklen Mød Captator på "Mød Microsoft" og "Microsoft Løsningsforum 2003".

Jeg er blevet spurgt efter de Microsoft links, som jeg henviste til. De kan dels ses i præsentationen, men de kommer også lige her:

  • Exception Management Architecture Guide
    En glimrende artikel som jeg på det varmeste vil anbefale alle, der interesserer sig for at lave systematisk exception håndtering, at læse. Jeg er ikke enig i alt, hvad der står i artiklen, men det er klart noget af det bedste, jeg har læst om emnet.

  • Exception Management Application Block
    Som jeg også sagde på seminaret, synes jeg nok, at exception application blocken er noget simpel af natur (noget der desværre gælder for alle de application blocks, jeg har kigget på indtil nu). Dels er den ikke beregnet til generel logning, dels har den ikke indbygget failover funktionalitet, og endelig er opsætningen af den ønskede logning bundet til (standard) XML konfigurationsfiler - hvilket nok er noget primitivt for de fleste virkelige applikationer.


  • Enterprise Instrumentation Framework findes på "MSDN Subscriber Downloads:" under Tools, SDKs, and DDKs
    Et generelt logging framework som er en hel del mere generelt anvendeligt og langt mere fleksibelt end application blocken. Men også denne komponent lider under den svaghed, at der mangler failover funktionalitet samt at der er en vis binding til en XML konfigurationsfil (om end bindingen ikke er så hård som for exception application blocken).
Både "Exception Management Application Blocken" og "Enterprise Instrumentation Frameworket" kan være glimrende udgangspunkter for at lave systematisk logning af opståede exceptions. Under hensyntagen til ovennævnte mangler valgte vi dog selv, at lave vores eget logging framework, men har man ikke mod på det, er det absolut værd at se på specielt EIF.


Abonnér på mit RSS feed.   Læs også de øvrige indlæg i denne Blog.