.Henrik


29. jul 2005 11:11

Microsoft har lanceret Microsoft Windows Vista Developer Center, hvor man dels kan finde links til "the bits", dels kan finde mere information om, hvilke nyheder der med hensyn til Vista-orienterede teknologier er/kommer for udviklere.

Qua min tidligere blog-post om navneændringen af Longhorn til Vista (Hasta la Vista, Longhorn!) kan det bemærkes, at der er kommet et par andre navneændringer af Microsoft-teknologier på det seneste (se tabellen nedenfor).

Det gamle kodenavnDet nye officielle navn
LonghornVista
AvalonWindows Presentation Foundation
IndigoWindows Communication Foundation
MetroXML Paper Specification (XPS)
Least-privileged User AccessUser Account Protection
WAPWinFX Runtime Components

Jeg synes, at Vista er et ganske fint navn, der smager af lidt mere end, hvad vi har været vant til med navnene på tidligere Windows versioner (jeg havde det nu da iøvrigt også glimrende med "Longhorn"), men ganske som guidmaster er jeg en smule ked af, at Indigo og Avalon bliver afløst af henholdsvis Windows Communication Foundation og Windows Presentation Foundation (Isaac Asimov ser ikke ud til at have levet helt forgæves ;^) - så kan det da stort set ikke blive kedeligere. Mon ikke det ender med, at vi får vores dagligdag beriget med to nye tre-bogstavs akronymer (WCF og WPF) - eller måske ender vi bare med at kalde det presentation og communication api'erne. Til gengæld siger de nye navne da trods alt mere om, hvad teknologierne egentlig går ud på, end de gamle gjorde. Endelig er "User Account Protection" måske ikke i sig selv det mest sexede navn, men jeg synes da i det mindste, at det er lidt mere mundret end "Least-privileged User Access".Abonnér på mit RSS feed.   Læs også de øvrige indlæg i denne Blog.