Visual Basic Days 2003  

Visual Basic Days afholdes igen i år i november på Hotel Nyborg Strand. Captator giver her nogle spændende indlæg om ".NExT" og "Bag om ASP.NET - objekter i udviklerens tjeneste".

.NExT
v. .Henrik Lykke Nielsen, Captator - de danske .NET eksperter
Softwarearkitekt, Microsoft Regional Director for Danmark

.NET er til stadighed en udfordring. Det kan være en udfordring at overskue den megen funktionalitet i .NET-frameworket, det kan være en udfordring at skulle forholde sig til objekt orientering, og det kan være en udfordring at finde ud af, hvordan man v.hj.a. Visual Studio smartest muligt laver applikationer baseret på .NET-platformen. Og bedst som man måske synes, at nu har man efterhånden fået fod på det, begynder rygterne at svirre om den næste version af .NET-frameworket, Visual Studio .NET, .NET-sprogene, den næste version af Microsoft SQL Server (med kodenavnet Yukon) og meget mere. I denne session vil jeg fortælle om de næste versioner af .NET-produkterne og .NET-teknologierne.

Sessionens konkrete indhold vil afhænge af, hvad jeg som reviewer og alfa-tester af .NET-frameworket, Visual Studio .NET og Yukon har lov til at fortælle offentligt, men det forventes, at emnerne bl.a. vil være nyhederne i .NET-frameworket, Visual Studio .NET, .NET-sprogene samt næste version af SQL Server.

Så vær på forkant - få en guide til fremtiden - kom og få overblik over, hvor .NET-udviklingen bevæger sig hen!

 

Bag om ASP.NET - objekter i udviklerens tjeneste!
v. Carsten Juel Andersen, Captator - de danske .NET eksperter
Softwarearkitekt

Arbejder du med ASP.NET har du sikkert allerede oplevet, hvordan separation af HTML og serverkode (codebehind), den indbyggede eventmodel og mange andre Visual Studio / ASP.NET features er langt overlegent tidligere webudviklingsværktøjer og -teknologier. MEN ved du, hvordan det er lykkedes at bygge en fornuftig eventmodel ovenpå HTTP protokollen, og hvad der sker, hvis din webside skal kalde flere web services under opbygningen?

Hør om den interne objektrepræsentation, der eksisterer under opbygning af en ASP.NET side, og som gør det lige så let at ændre på websiden programmatisk, som det er at trække en web kontrol ind på siden i Visual Studios design view. Lær hvordan du kan udnytte denne viden til at manipulere objektmodellen og der igennem opbygge websider dynamisk. Se også et eksempel på, hvordan Captator har udnyttet dette til at opbygge fuldstændigt dynamiske formularer.

Hør også hvordan du kan optimere tiden for opbygning af en webside, hvis den kræver kald til flere (tidkrævende) XML webservices eller andre tidkrævende funktioner. Hvis du har hørt om asynkrone webservice kald, vil det indlysende svar være at benytte dem. MEN er din webside belastet, viser det sig, at løsningen ikke er helt så ligetil! Lær at tackle denne form for problemstillinger i din ASP.NET applikation.

 

Vil du tilmelde dig eller læse mere om Visual Basic Days 2003 så finder du det her.