PDC 2003 - set igennem Captators kameralinse - part 3  

Tirsdag den 28. oktober 2003

Anden dag på PDC03 - .NET Whidbey og Yukon

The Goods

Alle deltagere fik udleveret "The Goods" - 4 DVD'er spækket med spændende indhold. DVD'erne indeholder Technology Previews af Windows Longhorn samt Longhorn tools og SDKer, .NET Whidbey inkl. Visual Sourcesafe 2004 og SQL Server Yukon.

Keynote - .NET Whidbey

Eric Rudder gennemgik i løbet af denne keynote hvad vi kan forvente os af .NET Whidbey. Undervejs var der demoer af Windows- og web- udvikling samt en fremvisning af nuværende "Gadgets" - Pocket PC'er og Smart Phones.

ASP.NET Whidbey

Her er Scott Guthrie i gang med at fremhæve de væsentligste nye features i ASP.NET, dette inkluderer bl.a. Web Parts, personalisering af websider m.m.

Batman kom forbi!

I Batmans utility belt var der de allernyeste Pocket PC'er og Smart Phones. Der blev bl.a. vist en helt ny Pocket PC med VGA skærmopløsning, så udvalget af .NET devices stiger hastigt! Den væsentligste nyhed i forhold til Visual Studio er at der bliver support for Smart Phones i næste .NET version.

Tirsdagens keynote part 2 - Yukon

Gordon Mangione præsenterede Yukon, næste version af SQL Server. Da Longhorns filsystem (WinFS) bliver baseret på relationelle data handlede en del af præsentationen også herom. Den væsentligste nyhed set fra en .NET udviklers synspunkt er nok at stored procedures nu kan skrives i managed kode.

Hall A - efter tirsdagens keynote

Alle keynotes foregik i Hall A - og udover at langt det meste der blev gennemgået var ret interesant, så var det faktisk også lidt af et imponerende syn at kunne sidde på nogle af de bageste rækker og have udsigt til de ialt 16 storskærme.

Microsoft Regional Directors

Tirsdag middag skulle alle Microsoft Regional Directors mødes for at få taget et gruppefoto. Her står .Henrik og nogle få andre Regional Directors og venter på de øvrige.

Full Session!

PDC'03 var "sold out" nogen tid inden selve konferencen, og det var også tydeligt ved de mest populære sessions, der hurtigt blev overfyldte. Heldigvis var der placeret en monitor udenfor de enkelte rum så man i stedet kunne stå udenfor og følge med.

Netværk .SLOW!

Microsoft havde lært af tidligere konferencer (troede vi) og placeret trådløst netværk næsten overalt i konferencecenteret, da der samtidig også var en hel del trådede forbindelser, som her på billedet, burde det ikke kunne gå galt. MEN det kunne det, båndbredden var ofte stort set NUL - øv!

Session: Tranactional Programming in A Windows World

På billedet ses Don Box, der sammen med James Johnson gennemgik transaktioner herunder det kommende Lightweight Tranaction Manager (TLM) API, der gør det lettere at håndtere transaktioner, idet man benytter det samme API uafhængigt af om den enkelte transaktion kun tilgår en enkelt ressource (database) eller den går på tværs af resourcer (distributed transactions).

Se flere billeder: lørdag/søndag, mandag, tirsdag, onsdag, torsdag