PDC 2003 - set igennem Captators kameralinse - part 4  

Onsdag den 29. oktober 2003

PDC update - onsdag

Endnu en dag, der startede med en General Session. Som det nok kan anes på billedet, så var der på tredjedagen ikke så mange tilstede fra morgenstunden.

Are We Done Yet?

Rick Rashid fra Microsoft Research gav os en tur gennem de områder der forskes i hos dem. Rick talte om de forskellige områder der forskes i. Der blev givet 3 demoer:

  • Storage: SkyServer - en database med enorme datamængder indeholdende billeder og data om stjernehimmelen.
  • Grafik: om hvordan GPUen (den grafiske processor i PCen) kan udnyttes langt bedre end i dag og dermed aflaste CPUen. Der blev vist et meget overbevisende eksempel med rendering af vand.
  • User experience: En meget spændende demo, der med udgangspunkt i ens personlige relationer præsenterede og fremsøgte billeder, webindhold osv. Måden hvorpå de personlige relationer blev opbygget var også ret interessant. Det blev håndteret automatisk ud fra brugerens kommunikationsmønster (mails, messenger m.m.)

.Lunch

Maden var god og det var med en imponerende præcision at de mange deltagere blev forplejet. Vi stod aldrig i kø, på trods af at der var ca. 8000 deltagere (MEN der var nu også et ekstremt stort antal af tjenere).

.NET Compact Framework session

Compact Frameworket får med Whidbey både et løft i performance og funktionalitetsniveau. Mange af de APIer i Windows CE / Pocket PC der i dag ikke kan tilgåes via Compact Frameworket vil med Whidbey blive tilgængelige.

Gadget udvikling

Visual Studio vil få en række nye visuelle komponenter til Pocket PC udvikling. Som det ses af billedet får vi også nogle nye "skins" i forbindelse med simulering af Pocket PC apps - nok ikke den mest produktivitetsforøgende nyhed, men godt ser det da ud :-)

Generics / Edit & Continue

Generics er vel den væsentligste nye sproglige feature som både VB og C# udviklere kommer til at nyde godt af. I denne sidste session onsdag fik vi et indblik i hvorledes generics fungerer - der blev lyttet med stor interesse mens vi fik fortalt hvorledes generics faktisk forbedrer performance idet JIT compileren tilpasser klassen såfrem der er tale om value typer og at typecasts undgåes når der er tale om klasser.

VB udviklere kan også glæde sig til Edit & Continue. Ret (visse områder) af koden mens du debugger programmet og kør videre med de nye rettelser uden at genstarte programmet. Edit & Continue er en Framework ting ! så der skulle ikke være noget i vejen for at det også kommer til andre sprog end VB på et tidspunkt.

Installing Longhorn, Whidbey og Yukon

Vi kunne ikke vente - først Virtual PC, så Longhorn, Whidbey og sidst Yukon - og så tid for et lille preview af hvad fremtiden vil indeholde ...

Se flere billeder: lørdag/søndag, mandag, tirsdag, onsdag, torsdag